0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Biologia, botanika, zoologia

Znaleziono: 62 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Nie tylko Homo sapiens - Tom Higham

Nie tylko Homo sapiens

Nowa historia pochodzenia człowieka

Autor: Tom Higham
Pięćdziesiąt tysięcy lat temu Homo sapiens nie był jedynym gatunkiem człowieka zamieszkującym Ziemię. W Europie, na Bliskim Wschodzie i w Azji Centralnej żyli neandertalczycy, indonezyjską wyspę Fl...
43,20 zł 48,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności - Ewa Kisielewska

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o ...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przyszłość umysłu - Michio Kaku

Przyszłość umysłu

Dążenie nauki do zrozumienia i udoskonalenia naszego umysłu

Autor: Michio Kaku
Dwie największe zagadki natury to umysł i Wszechświat. Korzystając z bogatego arsenału narzędzi technicznych, byliśmy w stanie sfotografować galaktyki oddalone o miliardy lat świetlnych, manipulowa...
42,21 zł 46,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Bestie, które żyły przed nami - Elsa Panciroli

Bestie, które żyły przed nami

Nowa historia pochodzenia i ewolucji ssaków

Zwykło się uważać, że historia ewolucji ssaków rozpoczęła się dopiero po katastrofie, w której wyginęły dinozaury. Tymczasem naukowcy odkrywają wciąż nowe skamieniałości i badając je ...
43,20 zł 48,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Taniec życia - Magdalena Żernicka-Goetz

Taniec życia

Jak stajemy się ludźmi

W książce "Taniec życia" Magdalena Żernicka-Goetz, specjalizująca się w biologii rozwoju, prowadzi nas na pierwszą linię frontu walki o zrozumienie, jak tworzy się życie ludzkie. Autorka ...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Monarchowie mórz - Danna Staaf

Monarchowie mórz

Niezwykłą opowieść o pięciuset milionach lat ewolucji głowonogów

Autor: Danna Staaf
Przed ssakami były dinozaury, a przed dinozaurami - głowonogi. Głowonogi rządzą! Pierwsze w historii Ziemi prawdziwie istotne zwierzęta, są nadal wśród nas. Ich fasc...
32,40 zł 36,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jak naprawdę żyły dinozaury - Dean R. Lomax

Jak naprawdę żyły dinozaury

Zachowania zwierząt ukryte w skamieniałościach

Autor: Dean R. Lomax
Czy zastanawialiście się kiedyś, co dinozaury i inne prehistoryczne zwierzęta porabiały na co dzień? Co jadły, jak często ze sobą walczyły, w jaki sposób troszczyły się o swoje potomstwo? Po...
31,68 zł 35,20 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dereń jadalny (Cornus mas L.) - Iwona Szot

Dereń jadalny (Cornus mas L.)

Autor: Iwona Szot
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
34,20 zł 38,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe - Małgorzata Kostecka

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
26,10 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej - Marzena S. Brodowska

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tak samo inni - Adam Rutherford

Tak samo inni

Dlaczego rasizm jest bez sensu

Kiedy na całym świecie wzmaga się nacjonalizm, a na forum publicznym coraz częściej pojawiają się dyskusje na temat ras, każdy z nas potrzebuje broni, by walczyć ze stereotypami i mitami, któ...
30,24 zł 33,60 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej - Jacek Gawroński

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Rok wśród pingwinów - Lindsay McCrae

Rok wśród pingwinów

eBook (epub, mobi)
30,24 zł 33,60 zł
Do koszyka
Rok wśród pingwinów - Lindsay McCrae

Rok wśród pingwinów

Fascynująca relacja z wyprawy na drugi koniec świata i niepowtarzalny portret najbardziej wyjątkowych mieszkańców Antarktydy. Podczas antarktycznej zimy dzieją się r...
30,24 zł 33,60 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności - Eugenia Czernyszewicz

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem - Katarzyna Dzida

Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem

Tymianek i cząber należą do roślin zielarskich, których plonowanie i jakość surowca zależą od nawożenia mineralnego, przede wszystkim azotem i potasem. Celem przeprowadzonych badań było okre...
Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych - Andrzej Jakubczak

Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych

Rozbieżności między wykonywaną różnymi metodami oceną wielkości ciała hodowlanych lisów pospolitych a rozmiarem uzyskanej skóry, a także między barwą zwierzęcia i skóry,...
Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu - Agnieszka Najda

Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu

Różnorodność gatunkowa mięty, a także stosunkowo łatwa zdolność krzyżowania w obrębie gatunku, przyczyniły się do powstania wielu jej odmian botanicznych, regionalnych i uprawnych. W Polsce ...
Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń - Anna Kasprzyk

Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń

Autor: Anna Kasprzyk
Współczesne rasy świń są poddawane intensywnej selekcji w kierunku przyspieszonego przyrostu tkanki mięśniowej. Wzmożona synteza białek mięśniowych może doprowadzać do zmian fizjologicznych,...
Stężenie kortyzolu w ślinie jako wskaźnik reakcji stresowej koni badanych podczas różnych sposobów użytkowania - Katarzyna Strzelec

Stężenie kortyzolu w ślinie jako wskaźnik reakcji stresowej koni badanych podczas różnych sposobów użytkowania

Oznaczanie w ślinie frakcji wolnego kortyzolu, której wartość jest wprost proporcjonalna do jego stężenia we krwi, umożliwia nieinwazyjną analizę stresu towarzyszącego koniom podczas start&o...
Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności - Dariusz M. Stasiak

Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności

Kawitacja, polegająca na wytwarzaniu i gwałtownym zanikaniu pęcherzyków gazowo-parowych w cieczach, towarzyszy procesom hydrodynamicznym i jest wywoływana przez drgania mechaniczne. Zjawisko...
Znaleziono: 62 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20