Oddany do rąk czytelników tom niniejszego czasopisma zawiera artykuły o zróżnicowanej tematyce pedagogicznej. W części pierwszej czasopisma zawarto artykuły z zakresu historii i wych...
Publikacja stanowi drugi tom wydawnictwa pod tytułem Czasopiśmiennictwo przeszłość i teraźniejszość. Autorzy poszczególnych tekstów prezentują ustalenia związane z funkcjonowaniem med...
Oddany do rąk czytelników tom niniejszego czasopisma zawiera artykuły o zróżnicowanej tematyce pedagogicznej. W części pierwszej czasopisma zawarto artykuły z zakresu historii i wych...
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
Podręcznik powstał z myślą o studentach weterynarii, którzy chcieliby lepiej poznać angielskie słownictwo medyczne. Dokonując wyboru i adaptacji oryginalnych tekstów weterynaryjnych, ...
Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
W prezentowanym tomie znajdują się teksty dotyczące zakresu biografii politycznych z okresu Rzeczpospolitej Obojga Narodów Jana Dymitra Solikowskiego oraz Stanisława Herakliusza Lubomirskieg...
Oddany do rąk czytelników tom niniejszego czasopisma zawiera artykuły o zróżnicowanej tematyce pedagogicznej. W części pierwszej czasopisma zawarto artykuły z zakresu historii i wych...
Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
W monografii „poddano wnikliwej analizie wybrane nowoczesne rozwiązania marketingowe mające zastosowanie w odniesieniu do produktów konsumpcyjnych. Autorzy słusznie zaliczyli do tych r...
Oddajemy do Państwa rąk kolejny tom „Rocznika Biblioteki Uniwersyteckiej”.Na jego zawartość składają się artykuły z zakresu dziejów nauki, księgarstwa i informacji w Polsc...
Oddany do rąk czytelników tom niniejszego czasopisma zawiera artykuły o zróżnicowanej tematyce pedagogicznej. W części pierwszej czasopisma zawarto artykuły z zakresu historii i wych...
Oddany do rąk czytelników tom niniejszego czasopisma zawiera artykuły o zróżnicowanej tematyce pedagogicznej. W części pierwszej czasopisma zawarto artykuły z zakresu historii i wych...
Na niniejszy tom „Rocznika Bibliologiczno-Prasoznawczego” składają się artykuły podejmujące zagadnienia polskiego czasopiśmiennictwa postrzeganego przez pryzmat nauk bibliologicznych or...
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono 12 artykułów i komunikatów podejmujących problemy dziennikarstwa, komunikacji społecznej, informacji i bibliologii.
Na tom 23 czasopisma składa się kilkanaście artykułów w języku rosyjskim i polskim, które zostały zawarte w dwóch blokach tematycznych: językoznawstwo i literaturoznawstwo.
Prezentowany tom czasopisma składa z kilkunastu artykułów o tematyce historycznej. Oprócz artykułów w dalszej części książki znalazły się źródła i materiały, recenzje ...