Publikacja Fitofarmaceutyki – oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych została przygotowana pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. farm. Mirosławy...
Publikacja Olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Malm wspólnie z zespołem...
W książce zaprezentowano szczegółowe i udokumentowane informacje na temat korzyści, jakie dają ćwiczenia rozciągające oraz przedstawiono najlepsze sposoby ich. Instrukcje do przeprowadzenia ...
Wiedza na temat podstawowych zasad diagnostyki i leczenia jest niezbędna każdemu lekarzowi. Wiadomości z obszernych podręczników akademickich, skupiających się na niuansach związanych z pato...
Jest to drugie, uaktualnione wydanie podręcznika, które uwzględnia osiągnięcia nauk biologicznych i medycznych. Omówiono w nim zagadnienia dotyczące wydolności fizycznej organizmu, metody jej pomia...
Książka przedstawia metodę treningu według Delaviera, która najskuteczniej pozwala nabrać siły oraz masy mięśniowej, a także pięknie ukształtować sylwetkę. Dodatkową jej zaletą jest możliwoś...
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualn...
Największą wartością tej książki są doskonałej jakości zdjęcia naturalnych preparatów sekcyjnych uzupełnione kolorowymi rycinami, w znakomity sposób przedstawiające poszczególn...
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dot...
Niezastąpiony ilustrowany przewodnik po najczęstszych zabiegach diagnostycznych i terapeutycznych wykonywanych w praktyce weterynaryjnej lekarza małych zwierząt.Ponad 900 fotografii i rysunk&...
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwy...
Designed for use as a home cooking class, this essential guide to mastering French culinary techniques and recipes features:•575 ILLUSTRATIONS, including 400 step-by-step photographs
Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się rośl...
Podręcznik „Położnictwo. Diagnostyka różnicowa i terapia” ma interesujący układ. W pierwszej części poświęconej procesowi diagnostycznemu autorzy przedstawiają objawy i pokazują,...
„Antropomotoryka” to kompendium wiedzy na temat motoryczności człowieka. Publikacja omawia przede wszystkim procesy i mechanizmy leżące u podstaw motorycznego zachowania człowieka, dokonuje analizy...
Starannie opracowany atlas przedstawiający anatomię konia bazuje na fotografiach preparatów anatomicznych w korelacji ze szkicami obrazującymi te same struktury oraz zdjęciami uzyskanymi pod...
Jest to nowoczesny, wszechstronny poradnik o zdrowiu i chorobie dziecka do 3 lat, Autorami są wybitni specjaliści z zakresu neonatologii, psychologii, psychiatrii, kardiologii itd. Oprócz zagadnień...