Tę krótkotrwałą dietę możesz zastosować np. po świątecznym przejedzeniu, po urlopie, kiedy często jada się nieregularnie i byle co, kiedy czujesz się ociężały, zmęczony, ospały. Stosuj ją pr...
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścici...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Autorka publikacji jest położną – na stałe mieszka i pracuje w Austrii. Książka została napisana z myślą o położnych znających język niemiecki na poziomie podstawowym, które planują p...
Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze ...
Niniejsza książka pod patronatem Sekcji Kardiologii Sportowej Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego, stanowi kompendium wiedzy na temat diagnostyki kardiologicznej u osób prowadzących aktyw...
Kolejna publikacja z serii Diagnostyka prenatalna USG/ECHO niezbędna w codziennej praktyce. Dotyczy zmian w układzie krążenia płodu, które nie wymagają interwencji chirurgicznej. Bogaty, uni...
W książce omówiono takie zagadnienia, jak:- prawna ochrona macierzyństwa w Polsce- ciąża prawidłowa- opieka przedporodowa- styl życia kobiety ciężarnej- dieta w...
Gry świata... to najobszerniejszy zbiór gier z różnych epok i regionów świata, wybranych przez znawców i miłośników gier, ojca i syna, Lecha i Wojciecha Pijanowsk...
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z ...
Pełny obraz dziejów światowego sportu!Fascynująca publikacja obejmująca dzieje sportu, wychowania fizycznego, turystyki i rekreacji, od starożytności, przez średniowiecze, epokę odrodz...
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...
Sposób, w jaki się odżywiamy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania ...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Kolejne, 3 wydanie znanego Atlasu treningu siłowego autorstwa Frédérica Delaviera. Tak jak w poprzednich edycjach książka przedstawia w przystępny, a zarazem szczegółowy spos&o...
Wyjątkowe kompendium wiedzy o opiece nad noworodkiem zdrowym i urodzonym przedwcześnie. Zgrany Zespół Autorów w usystematyzowany i ciekawy sposób dzieli się z Czytelnikami dobr...
Książka stanowi unikalne połączenie praktycznego podręcznika jak postępować z nieuleczalnie chorym lub skrajnie niedojrzałym noworodkiem i jego rodziną z rozprawą etyczno-filozoficzną. Autorz...
Fundamentalny podręcznik poświęcony historii ogrodów. Jedyna publikacja w języku polskim, która przedstawia rozwój sztuki ogrodowej na świecie z uwzględnieniem polskich dokonań...
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...