Podręcznik „Organizacja pracy biurowej. Wydanie II” jest przeznaczony dla młodzieży szkół policealnych o profilu technik administracji oraz dla osób zgłębiających wiedzę z...
W podręczniku całościowo wyjaśniono zagadnienia dotyczące zarządzania magazynem w przedsiębiorstwie. W komunikatywny sposób zaprezentowano praktyczną wiedzę z zakresu realizacji procesu maga...
Zbiór ćwiczeń z rozwiązaniami stanowi trzecią część kompletu podręczników do przedmiotu Gospodarka zapasami i magazynem. Autorka integruje w nim zagadnienia szczegółowo om&oacu...
Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej...
Informatyka. NOWA EDYCJA. Podręcznik. Klasa 2. Zakres podstawowyZalety podręcznika Informatyka. Nowa edycja. Zakres podstawowy: Rozszerzone treści w sekcjach: Dozwolony u...
Praca ze Zbiorem zadań praktycznych pomaga ćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji HGT.07. Publikacja porusza zagadnienia związane z formami oraz kategoriami turystyki, usługami turystycznymi, ...
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 – organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: z...
Zbiór zadań praktycznych zawiera ćwiczenia, które są powiązane z treścią podręcznika Administrowanie sieciowymi systemami operacyjnymi. Dzięki niemu przygotujesz się do egzaminu potwi...
Chemia. NOWA EDYCJA. Podręcznik. Liceum i technikum. Klasa 2. Zakres rozszerzony został opracowany z myślą o uczniach, którzy planują poznawanie chemii w zakresie rozszerzonym, by przystąpić...
Materiał nauczania w podręczniku został uporządkowany chronologicznie. W każdym podręczniku zostały wyodrębnione działy. Każdy dział obejmuje zamknięty okres z historii powszechnej lub Polski albo ...
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum. Przedstawia podstawowe funkcje programów Office. Uczy technik pisania bezwzrokowego. ...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyc...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i system&oa...
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Pomaga utrwalić wiadomości z zakresu...
Podręcznik realizuje treści nowej podstawy programowej. Jest przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omaw...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotela...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa prezentujący wiedzę i uczący umiejętności stosowania programów komputerowych wspomagających pracę w branży hotelarskiej, obsługi urządzeń biuro...
Publikacja skierowana do uczniów klas 1–4 szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik ekonomista. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.35. (Planowanie i pr...