Przyrządzanie domowych produktów to piękna polska tradycja. Własnoręczny wyrób smakowitych wędlin i szynek, wytwarzanie różnego rodzaju trunków oraz wyrabianie chleba i ...
Ciąża to dziewięć najbardziej ekscytujących i najważniejszych miesięcy w życiu kobiety. W jednej chwili będziesz się cieszyć, że już niedługo weźmiesz swoje długo wyczekiwane dziecko na ręce, chwil...
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
Stan zapalny w organizmie to rodzaj sygnału alarmowego informującego ciało o wystąpieniu zagrożenia. Rozwija się w sytuacji, gdy układ immunologiczny, czyli odpornościowy, podejmuje próbę ch...
Hashimoto. Dieta. 100 przepisów to kompendium wiedzy i smaku idealne dla każdego, kto chce zrozumieć swoje ciało i zadbać o zdrowie. Poradnik ma na celu poprawę komfortu życia osób do...
Z tą książką bez wysiłku wdrożysz w życie optymalne dla zdrowia nawyki żywieniowe. Poznasz zasady prawidłowego komponowania posiłków, dowiesz się, czym są indeks i ładunek glikemiczny, jak s...
Od pewnego czasu można zaobserwować dość sprzeczne mechanizmy rządzące naszym życiem - ludzie coraz częściej chorują, mimo że farmacja i wspierająca ją współczesna medycyna stają się coraz p...
Książka zawiera 120 przepisów na zdrowotne napoje przygotowane z liści, pędów, kwiatów, korzeni i owoców. W zależności od tego, jakie rośliny wykorzystamy do ich sporząd...
Jeśli znajdziesz się na miejscu wypadku lub ktoś zasłabnie czy zrani się w twojej obecności - nie będziesz już bezradnie patrzeć. Wskazówki zawarte w naszym poradniku pomogą ci ocenić sytuac...
Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie i wegetariańskie smarowidła oraz domowe pieczywo.Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wsz...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbio...
Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom cz...