0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Pobierz fragment
Wybierz format pliku:
Pobierz

Mięsna dieta karniwora rozszerzeniem diety ketogenicznej

(eBook)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: 2021

  • Autor: Paul Saladino

  • Tłumacz: Dorota Morawska

  • Wydawca: Vital

  • Formaty:
    ePub mobi PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 109,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 98,91 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

76,93 zł
Dostępność:
online po opłaceniu
Dodaj do schowka

Mięsna dieta karniwora rozszerzeniem diety ketogenicznej

Mięsna dieta karniwora to alternatywny sposób zdrowego odżywiania, kolejny krok po diecie ketognicznej. Oparta jest na wysokiej jakości produktach pochodzenia zwierzęcego – „od nosa do ogona”. Książka zawiera naukowo udowodnione zalety diety mięsożercy. Obala mity dotyczące cholesterolu, bakterii jelitowych a także ujawnia prawdę o toksyczności spożywanych roślin. Autor wyjaśnia zasady i przedstawia pięć poziomów diety mięsnej w połączeniu z aktywnością fizyczną, przykładowe jadłospisy i radzi, jak uniknąć błędów. Jej skuteczność potwierdzają mięsożercy, którzy wyeliminowali choroby układu trawiennego i krążenia, stany zapalne i choroby autoimmunologiczne, alergie, czy depresję. Mięsna dieta karniwora – jedz mięso dla zdrowia!

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Hobby, czas wolny
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Ebooki kulinarne
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 978-83-8168-983-0
  • ISBN druku: 978-83-8168-863-5
  • Liczba stron: 452
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych

Wstęp

Wprowadzenie

Zagubiona instrukcja obsługi

Początki

Za drugim razem

Cel tej książki

Równanie jakości życia

Część i

Rozdział pierwszy: nasze początki

Sprawy Indiany Jonesa

Jak dużo mięsa jedliśmy?

Ludzie jako łowcy polujący na tłuszcz

Ewolucyjne przystosowanie do spożywania mięsa

Kociołek w twoim brzuchu

Cenna tkanka

Duplikacje genów amylazy

Drapieżnik alfa

Nasze przeznaczenie

Rozdział drugi: nasz największy błąd

Czy dzisiaj naprawdę jesteśmy zdrowi?

Życie społeczności łowiecko-zbierackich

Powrót Indiany Jonesa

Społeczności łowiecko-zbierackie, czy tylko łowieckie?

Część ii

Rozdział trzeci: wojna chemiczna

Przypadek błędnej tożsamości

Miecze, włócznie i topory

Pestycydy w roślinach

Rozróżnianie systemów operacyjnych

Przygotuj się na lekcję chemii

Zwierzęta, które jedzą rośliny

Rozdział czwarty: brokuł – superbohater czy superzłoczyńca?

Uszkodzenie dna

Długotrwałe uszkodzenia

Jak zostaliśmy oszukani?

Ponowne badanie hormezy

Radykalne życie wystarczy

Typy badań

Unikanie pułapek

Rozdział piąty: jednorożce z krainy baśni

Problemy związane ze skutecznością przekonań w zakresie zdrowia

Typ Jamesa Deana

Kurkuma ma swoją ciemną stronę

Procesy detoksykacji w wątrobie

Leczenie przyczyn, a nie objawów

Przyczyny zapalenia

Unikanie flawonoidów

Zaburzanie trawienia

Podział komórkowy i chromosomy

Salicylany – nawet szparagi i kokosy mogą nam zaszkodzić

Obietnica statusu superwampira

Rozdział szósty: atak szczawianów

Toksyczność szczawianów

Wszędzie toksyczne szczawiany!

Szczawianowe kamienie w nerkach

Detoksykacja szczawianów

Rozdział siódmy: o fasoli i chorobie parkinsona

Toksyczne lektyny w warzywach fasolowych

Praca naszego układu pokarmowego

Jak lektyny uszkadzają jelita

Gluten i inne lektyny

Czy lektyny mogą odgrywać rolę w chorobie Parkinsona?

Model Plinko choroby autoimmunologicznej

Czy lektyny mogą sprawiać, że przybieramy na wadze

Paradoks roślin

Kończąc drugą część naszej podróży

Część iii

Rozdział ósmy: mit i. produkty roślinne to superpożywienie

Magiczne składniki odżywcze w pokarmach zwierzęcych

Kreatyna sprawia, że jesteśmy mądrzejsi i silniejsi

Cholina

Karnityna a zdrowie psychiczne

Karnozyna

Pogorszenie zdrowia psychicznego jako skutek diety roślinnej

Przyczyny depresji i lęku

Witaminy i składniki mineralne w produktach pochodzenia zwierzęcego w porównaniu do produktów roślinnych

Witaminy z grupy B i metylacja

Witamina A

Witamina K

Białko

Kwasy tłuszczowe omega-3

Dlaczego dieta wegańska niektórym pomaga?

Problem z pojęciem bioindywidualności

Nasz mózg nie kłamie – pokarmy zwierzęce kontra roślinne

Podsumowanie

Rozdział dziewiąty: mit ii. błonnik jest niezbędny dla zdrowych jelit

Przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego, ang. Small intestinal bacterial overgrowth, sibo

Dlaczego nie chcesz mieć słabych ścian jelit

Błonnik a rak jelita

Rodzaje błonnika

Błonnik nieustannie atakuje

Czy błonnik wpływa na chudnięcie?

Dżungla wewnątrz nas

Różnorodność mikrobiomu

Kwasy tłuszczowe o krótkim łańcuchu: więcej niż tylko maślan

Magiczny śluz

Podsumowanie naszej przygody z błonnikiem

Rozdział dziesiąty: mit iii. – czerwone mięso: NIE JEST WROGIEM KOŚCI, NEREK CZY PALCÓW

Co zostało pominięte w rapocie iarc?

Mit dotyczący związków mięsa i nowotworów obalony raz na zawsze

Neu5Gc: brak powodów do obaw

mtor: przełącznik rozwoju molekularnego

Czerwone mięso: z pewnością nie jest wrogiem kości, nerek czy palców

Mit niebieskich stref

Czy nie zachoruję na szkorbut, spożywając wyłącznie żywność pochodzenia zwierzęcego?

Podsumowanie

Rozdział jedenasty: mit iv. – czerwone mięso powoduje choroby serca

Podstawy lipoprotein i cholesterolu

Istotna rola ldl w naszym organizmie

Czy więcej LDL może działać ochronnie?

Ldl w chorobie serca: przestępca czy strażak?

Miażdżyca – chodzi o lepkość!

Kolejna tajemnica dotycząca ldl

Szczupłość (i jej brak) a insulinooporność

Inne przyczyny insulinooporności

Dlaczego poziom ldl rośnie na diecie ketogenicznej?

Czy należy zażywać statyny w przypadku podwyższonego poziomu ldl?

Tmao: owca w wilczej skórze

Tłuszcze nasycone: dlaczego firmy produkujące oleje roślinne mówią, że to coś złego?

Granice raju

Część iv

Rozdział dwunasty: co jeść na diecie mięsnej od nosa do ogona?

Czy spożywanie zwierząt jest etyczne?

Jak stosować dietę mięsną od nosa do ogona

Poziom 1: prawie dieta mięsna

Dieta mięsna a słodziki i przyprawy

Czy nasi przodkowie nie jedli owoców?

Bulwy i jagody

A co z grzybami?

Co pić na diecie mięsnej?

A co z alkoholem?

Godziny posiłków na diecie mięsnej

Poziom 2: dieta mięsna oparta na mięsie i wodzie

Poziom 3: dieta mięsna dla początkujących

A co z rybami i owocami morza na diecie mięsnej?

A co z kurczakiem, indykiem i drobiem?

A co z wieprzowiną?

Poziom 4: dięta mięsna na poziomie średniozaawansowanym

Wspaniała wątroba

Czy można zjeść za dużo wątróbki?

Dlaczego równowaga metioniny/glicyny ma znaczenie?

Poziom 5: dieta mięsna na poziomie zaawansowanym

Inne podroby

Ile podrobów powinniśmy jeść?

Ile białka i ile tłuszczu?

Kości to też mięso!

A co z nabiałem?

Bor: często pomijany, ale cenny minerał

Jak prowadzić radykalny styl życia

Oczyszczanie na diecie mięsnej (ang. Clean Carnivore Reset, CCR)

Studia przypadków i opinie po zastosowaniu diety mięsnej

Podsumowanie

Rozdział trzynasty: najczęstsze problemy przy rozpoczęciu diety mięsnej

Spodnie klęski

Zaparcia

„Grypa ketonowa”

Zmęczenie

Bezsenność

Skurcze mięśni

Nietolerancja histaminy

Problemy z tłuszczem lub czerwonym mięsem

Dlaczego w drogach żółciowych tworzą się kamienie i jak ich unikać

Brak różnorodności

Dieta mięsna a polimorfizm apoe4

Dieta mięsna a mutacja fto

Podsumowanie

Rozdział czternasty: koniec drogi i początek nowego życia

Wpływ spożywania mięsa na środowisko

Końcowe podsumowanie

Końcowe przemyślenia

Często zadawane pytania

Załącznik

PRZYPISY

Podziękowania

O autorze

Inni Klienci oglądali również

34,58 zł 49,40 zł
Do koszyka

Dieta na zdrowy mikrobiom. Naukowo potwierdzony sposób na przywrócenie zdrowia jelit i trwałą utratę wagi

Autor przedstawia bezpieczną i skuteczną, pełnowartościową dietę jako trójfazowy program odzyskania zdrowia jelit i osiągnięcia wymarzonej wagi. W książce daje Ci wszystkie narzędzia potrzebne do przestrzegania diety mikrobiomu. Zamieszcza listę...
41,40 zł 69,00 zł
Do koszyka

Dieta kontra rak

Ten oto niewielki poradnik zawierający najistotniejsze zalecenia i wskazówki dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie (z uwzględnieniem leczenia chirurgicznego, chemio- i radioterapii). Znajdziecie w nim przepisy na lekkie, zdrowe pot...
15,93 zł 17,70 zł
Do koszyka

Dieta w osteoporozie

Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn do...
59,40 zł 99,00 zł
Do koszyka

Dieta oczyszczająca i regeneracyjna

Kuracja oczyszczająca przyspiesza proces pozbywania się szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu, dostarczając równocześnie witamin i składników odżywczych niezbędnych do jego regeneracji. W poradniku autorka omawia meto...
29,61 zł 32,90 zł
Do koszyka

Zdrowe stawy. Leczenie dietą

Masz zdiagnozowane reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) lubą inną chorobę stawów? Dokuczają ci bóle stawów? Kolana nie pozwalają o sobie zapomnieć?Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Sposób odżywiania, sprzyj...
14,18 zł 15,75 zł
Do koszyka

Sekrety surowej diety

Frédéric Patenaude, autor tej książki, jest witarianinem z prawie 25-letnim stażem. Swoją wiedzą opartą na doświadczeniu dzieli się z innymi w swoich licznych publikacjach oraz artykułach. Cieszymy się i jesteśmy dumni, że teraz, dzięki p...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!