0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Biologia, botanika, zoologia

Znaleziono: 63 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów - Joanna Smoluk-Sikorska

Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów

Wydawca: Scholar
Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego – albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywno...
39,60 zł 44,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności - Ewa Kisielewska

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o ...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Biologia a stosunki międzynarodowe - Andrzej Polus

Biologia a stosunki międzynarodowe

Wydawca: Scholar
Autorzy nie ulegają w swych wywodach biologicznemu determinizmowi czy redukcjonizmowi. Prezentują umiarkowane, zrównoważone podejście, które zakłada, że o ludzkich zachowaniach, w tym...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Metody analityczne w ocenie jakości wody - Anna Gacek

Metody analityczne w ocenie jakości wody

Usuwanie związków ropopochodnych metodami hybrydowymi

Autor: Anna Gacek
Wydawca: Scholar
Jednym z najistotniejszym czynników degradujących środowisko naturalne są zanieczyszczenia pochodzenia antropogenicznego. Substancje ropopochodne, czyli węglowodory ropopochodne (TPH) oraz ...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Procesy rozwojowe rolnictwa ekologicznego i ich ekonomiczno-społeczne uwarunkowania - Władysława Łuczka

Procesy rozwojowe rolnictwa ekologicznego i ich ekonomiczno-społeczne uwarunkowania

Wydawca: Scholar
Konstrukcja opracowania, zakres problemowy, wnikliwość zawartych analiz i przejrzystość przytoczonych i omówionych wyników badań, w tym własnych, sprawiają, że opracowanie stanowi kom...
26,10 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dereń jadalny (Cornus mas L.) - Iwona Szot

Dereń jadalny (Cornus mas L.)

Autor: Iwona Szot
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
34,20 zł 38,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe - Małgorzata Kostecka

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
26,10 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej - Marzena S. Brodowska

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej - Jacek Gawroński

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności - Eugenia Czernyszewicz

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 2(187)/2020 - Aleksandra Bilewicz

Wieś i Rolnictwo nr 2(187)/2020

Wydawca: Scholar
SPIS TREŚCIARTYKUŁYMarie-Claude Maurel, Guillaume Lacquement: Od gospodarstwa wielkoobszarowego do agrobiznesu: w stronę nowego kapitalizmu rolnego w Europie Środkowej?.[Fro...
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 1(186)/2020 - Bańkowska Katarzyna

Wieś i Rolnictwo nr 1(186)/2020

Wydawca: Scholar
SPIS TREŚCIA r t y k u ł yMaria Halamska: Mieszkańcy wsi a zmiany polityczne (ciąg dalszy rozważań o stuleciu 1918–2018) [The Rural Population and Political Changes: C...
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 4(185)/2019 - Adam Koziolek

Wieś i Rolnictwo nr 4(185)/2019

Wydawca: Scholar
Spis treści S t o l a t r o z w o j u p o l s k i e j w s i Monika Stanny: Ciągłość i zmiana – sto lat rozwoju polskiej wsi – wi...
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 2(183)/2019 - Adam Koziolek

Wieś i Rolnictwo nr 2(183)/2019

Wydawca: Scholar
Spis treści [Contents] Oskar Wolski: Digitalisation of Rural Areas and Agriculture in the EU Debate: How Far from What Research Says?, doi: 10.7366/wir022019/01, s. 7-30;
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 3(184)/2019 - Anna Rosa

Wieś i Rolnictwo nr 3(184)/2019

Wydawca: Scholar
Spis treści [Contents]Editors’ Note, s. 7-10 Tran Thi Minh Thi: Institutional and Cultural Perspectives in Elder Care in Rural Vietnam [Instytucjonalne i k...
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem - Katarzyna Dzida

Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem

Tymianek i cząber należą do roślin zielarskich, których plonowanie i jakość surowca zależą od nawożenia mineralnego, przede wszystkim azotem i potasem. Celem przeprowadzonych badań było okre...
Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych - Andrzej Jakubczak

Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych

Rozbieżności między wykonywaną różnymi metodami oceną wielkości ciała hodowlanych lisów pospolitych a rozmiarem uzyskanej skóry, a także między barwą zwierzęcia i skóry,...
Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu - Agnieszka Najda

Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu

Różnorodność gatunkowa mięty, a także stosunkowo łatwa zdolność krzyżowania w obrębie gatunku, przyczyniły się do powstania wielu jej odmian botanicznych, regionalnych i uprawnych. W Polsce ...
Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń - Anna Kasprzyk

Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń

Autor: Anna Kasprzyk
Współczesne rasy świń są poddawane intensywnej selekcji w kierunku przyspieszonego przyrostu tkanki mięśniowej. Wzmożona synteza białek mięśniowych może doprowadzać do zmian fizjologicznych,...
Znaleziono: 63 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20