Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.
Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.
Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-mięso, podroby i przetwory, -drób, jaja i przetwory, -tłuszcze roślinne i zwierzęce -warzywa i owoce czy -przetwory zbożowe. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.
Wprowadzenie 7 Alfabetyczny wykaz omówionych metod badawczych 17 1. Ogólne metody badania żywności 29 2. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory 75 3. Drób i jaja oraz ich przetwory 108 4. Ryby, owoce morza i mięczaki oraz ich przetwory 130 5. Tłuszcze roślinne i zwierzęce 176 6. Warzywa, owoce i grzyby oraz ich przetwory 233 7. Przetwory zbożowe 287 8. Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego 331 9. Mleko i jego przetwory 354